Wegovy pris

Wegovy

Få resept på nettet

Hva er Wegovy: funksjoner, virkningsmekanisme, effektivitet

Wegovy er et vekttapsprodukt. Det er et reseptbelagt legemiddel som er godkjent i Norge og andre europeiske land. Det ble utviklet og produseres av det danske legemiddelfirmaet Novo Nordisk. Det er et legemiddel fra klassen GLP-1-reseptoragonister med den aktive ingrediensen semaglutid.

FunksjonerKarakterisering
DoseringsformInjeksjoner
Alternative doseringsformerWegovy tabletter er ikke tilgjengelig. Semaglutid tabletter er ikke en erstatning for Wegovy.
Tilgjengelighet i NorgeTilgjengelighet. Forsyningsproblemer er løst
Tilgjengelighet i andre landSelges i Sverige, Danmark og andre land. Kan kjøpes på nettet
ReseptbelagtKrever resept for å kjøpe
SikkerhetAnerkjent som rimelig trygt, men har noen kontraindikasjoner
Mulige doseringer0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg; 1,7 mg; 2,4 mg
Effekt (ifølge studier)Kan brukes til å gå ned ca. 15 % av vekten hvis dietten følges.
TilleggseffektReduserer kardiovaskulær risiko. Undertrykker suget etter alkohol

Hvordan virker Wegovy?

Semaglutid påvirker sentralnervesystemet og undertrykker appetitten. Medisinen reduserer også følelsen av tilfredshet fra spiseprosessen. Studier hevder at dette er hovedfunksjonen til stoffet som gjør det ganske effektivt i behandling av fedme. Semaglutid har imidlertid tilleggseffekter som også kan påvirke kroppsvekten:

 1. Forsinket tømming av magesekken (forlenger metthetsfølelsen).
 2. Senker blodsukkernivået (overflødig glukose omdannes ikke til fett).
 3. Uønskede gastrointestinale reaksjoner på grunn av misbruk av fet eller søt mat (dette bidrar til bedre overholdelse av dietten).

Dermed hjelper semaglutidinjeksjoner med å overholde dietten og skape et kaloriunderskudd.

Wegovy begynner å virke umiddelbart etter inntak, men en stabil effekt på kroppen oppnås litt senere. Legemidlet fører ikke til raskt vekttap og krever langvarig behandling (ca. 68 uker). Imidlertid kan de første kiloene gå tapt etter noen uker.

Erfaring med Wegovy: resultatet før og etter behandlingen

Pasientene er overveiende fornøyde med effektiviteten av behandlingen. Wegovy har en veldig høy vurdering. Det er nesten ingen rapporter om dens lave effektivitet. Negative erfaringer er vanligvis relatert til bivirkninger snarere enn det endelige resultatet av behandlingen. Noen pasienter har opplevd individuell intoleranse mot semaglutid. Det er nesten umulig å forutsi et slikt utfall før behandlingen starter.

Wegovy pris i Norge

Wegovy er et dyrt legemiddel sammenlignet med slankepiller (Xenical, Mysimba) og første generasjons GLP-1 reseptoragonister (Saxenda). For innbyggere i Norge bør behandling med Wegovy ikke være et problem. Den potensielle helserisikoen ved behandlingssvikt er uansett større enn behandlingskostnadene. Ifølge ulike estimater koster et års behandling med semaglutidinjeksjoner ca. 35-40 000 kroner, noe som er lavere enn den gjennomsnittlige månedslønnen i Norge.

Refusjon

Staten refunderer kun behandlingskostnadene for alvorlige former for fedme (BMI 40 og over eller BMI 35-40 med komorbiditet). Ved en konsultasjon kan legen din gi mer oppdatert informasjon basert på din helsetilstand. Innkjøp av Wegovy må inntil videre gjøres for egen regning. Norske myndigheter er ikke innstilt på å finansiere behandling av fedme med semaglutid injeksjon.

Prisen på en resept

Legen vil gi deg en resept gratis. Du må imidlertid betale for legens tjenester, spesielt hvis det er en privat klinikk. Når du kjøper Wegovy online, vil du definitivt betale for legens eksterne konsultasjon. Prisene endres ofte, så det anbefales å besøke nettstedet til den elektroniske medisinske plattformen for å finne ut den nåværende kostnaden for e-resepten.

Pris i Sverige og andre land

Prisen på Wegovy i Sverige, Danmark og andre europeiske land kan variere. Det er sannsynlig at det er litt billigere på vanlige apotek og litt dyrere på nettbaserte plattformer. Norges naboland er en del av EU. Transporten av legemidler mellom medlemslandene er forenklet. Dette påvirker prisen ganske mye. Hvis du vil være i et av EU-landene på forretnings- eller fritidsreise, vil du kunne bestille Wegovy til en rimelig pris på de lokale versjonene av online medisinske plattformer.

Dosering og doseringsregler

Wegovy selges i forskjellige doser fordi behandlingen innebærer gradvis økning av dosen fra en startdose på 0,25 mg til en vedlikeholdsdose på 2,4 mg. Dette er en viktig regel som skal gjøre behandlingen tryggere.

Dosen skal økes hver 4. uke til den maksimale vedlikeholdsdosen er nådd. Hvis pasienten ikke tåler 2,4 mg semaglutid, kan 1,7 mg vurderes som vedlikeholdsdose. Dette er unntaket, ikke regelen, fordi det er dosen på 2,4 mg som viser best effekt.

Semaglutid har en ganske lang halveringstid, så injeksjoner bør bare gis én gang i uken. Det er viktig å gi injeksjonen på samme ukedag. Tidspunktet for å ta medisinen, så vel som tidspunktet for å spise, er ikke avgjørende.

For injeksjoner bør du bruke den originale sprøytepennen med spesielle nåler. Dette er en injeksjonsenhet som er ferdigfylt med en bruksferdig oppløsning. Den er utformet for å gi subkutane injeksjoner uten unødvendige problemer eller smerter.

Anbefalte injeksjonssteder er lår, mage og overarm. Studier har vist at injeksjonsstedet (av de ovennevnte) ikke påvirker effekten av medisinen.

Instruksjonene angir ikke den nøyaktige varigheten av behandlingen. Resultatene av studiene er basert på data fra et 68-ukers behandlingsforløp. Men med tilstrekkelig effektivitet kan legen anbefale å avbryte mottaket av Wegovy litt tidligere. Hvis pasienten tåler semaglutid godt, men trenger å gå enda mer ned i vekt, kan injeksjonene gis i mer enn 68 uker.

Hva du trenger å vite før du kjøper Wegovy 

Wegovy er et effektivt vekttapsprodukt, men ikke alle som ønsker å gå ned i vekt kan kjøpe det. En lege kan bare gi resept for å kjøpe injeksjonene til to kategorier av pasienter:

 1. Pasienter med fedme (BMI 30+)
 2. Pasienter som er overvektige (BMI 27-29,9) og har en eller flere vektrelaterte sykdommer.

Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, må du bruke andre metoder for å kontrollere de ekstra kiloene. Legen vil heller ikke gi deg resept hvis det foreligger kontraindikasjoner.

Kontraindikasjoner og forsiktighetsregler

Wegovy er ikke egnet for pasienter med pankreatitt. Det bør ikke tas under graviditet og amming.

Spesiell forsiktighet bør utvises av pasienter med type 2-diabetes for å unngå hypoglykemi. Det er også viktig å være forsiktig ved gastrointestinale sykdommer.

Bivirkninger

Ofte lider pasienter som tar semaglutid av ubehagelige gastrointestinale reaksjoner. Risikoen for at de manifesterer seg er veldig høy, men de er i større grad forbundet med de første ukene med å ta stoffet og kroppens tilvenning til den aktive komponenten. Dette kan være kvalme, diaré, forstoppelse. Hvis du unngår fet og søt mat, bør disse uønskede reaksjonene ikke plage deg. Du bør imidlertid holde øye med dem, for noen ganger indikerer de individuell intoleranse.

Det er også en liten, men likevel en risiko for disse bivirkningene:

 • kolelithiasis
 • pankreatitt
 • gastritt
 • hypoglykemi

Det er lite sannsynlig at bivirkninger vil påvirke legens beslutning om å forskrive Wegovy. Dette er en naturlig risiko som bør tas i betraktning under behandlingen, og legen bør informeres om eventuelle avvik.

Kjøp Wegovy online

For å kjøpe Wegovy online må du registrere deg på en online medisinsk plattform. Dette er den eneste lovlige, trygge og raske måten å kjøpe medisin på. Et spesielt trekk ved den anbefalte online plattformen er at du kan få ekstern legekonsultasjon direkte på den. Dette gir deg ikke bare mulighet til å velge det beste slankemiddelet for deg, men sikrer også at du får en resept som er gyldig på alle apotek i Norge.

Den eksterne konsultasjonen foregår ved hjelp av et spørreskjema og videre studier av svarene dine av legen. Spørreskjemaet er utformet slik at legen får tilstrekkelig informasjon om indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk. Det er ikke nødvendig å bestille time for denne konsultasjonen. Du vil motta alle medisinske tjenester du trenger for å kjøpe Wegovy i løpet av få timer.

Levering til Norge

Levering av medisiner er bare mulig i Norge. Det tar vanligvis 24-48 timer. Du kan finne ut om de tilgjengelige alternativene for å kjøpe Wegovy på nettstedet til den elektroniske medisinske plattformen.

Kan jeg kjøpe Wegovy uten resept?

Reseptbelagte medisiner kan ikke kjøpes uten resept. Wegovy er ikke noe unntak. Dens popularitet gjør at svindlere finner nye måter å svindle kjøpere på. De gjør dette ved å opprette nettsteder der de lover å selge legemidlet uten resept, men ender opp med å ikke sende det eller sende en forfalskning. Det finnes ingen informasjon om utbredelsen av falske Wegovy, men det har allerede vært tilfeller av salg av falske Ozempic (semaglutid for behandling av diabetes). Så ikke se etter alternativer for å omgå lovligheten ved å kjøpe et vekttapsmedisin, da du kan få resept på 1 time fra ditt eget hjem. 

Blå resept for å kjøpe Wegovy

Fedme og overvekt kan betraktes som kroniske sykdommer. Derfor har Novo Nordisk forhandlet hardt med Statens legemiddelverk for å få solgt legemidlet på blå resept. Så langt har disse forhandlingene ikke ført frem. Blå resept innebærer refusjon (vanligvis delvis) av utgiftene til behandling av kroniske sykdommer (minst 3 måneders behandling per år). Legemiddelverket mener at slike utgifter over budsjettet er uberettiget. Legene er av en annen oppfatning i denne saken, men fordelingen av budsjettmidler er først og fremst politisk begrunnet.

Alternativer

Du kan ikke bare kjøpe Wegovy, men også andre vekttapsmedisiner på nettstedet for online medisinsk plattform. Dette er ikke erstatninger for semaglutid, men mulige alternativer i tilfelle individuell intoleranse eller tilstedeværelse av bivirkninger. Her er informasjon om noen av dem:

SaxendaMysimba
Doseringsforminjeksjoner (som Wegovy)tabletter
Virkestoffliraglutidnaltrekson og bupropion
Administrasjonsmåteen gang daglig2 ganger daglig
Virkningca. 10% (lavere enn Wegovy)6-10 % (lavere enn Wegovy)
Prisbilligere enn Wegovybilligere enn Wegovy

Pasienter tror feilaktig at hovedalternativet til Wegovy er Ozempic. Legemidlene har samme virkestoff. Forskjellen i dosering er imidlertid avgjørende. I det første tilfellet bidrar den økte dosen til at medisinen er effektiv for vekttap. I det andre tilfellet bidrar den lavere dosen til å kontrollere blodsukkernivået med mindre risiko for hypoglykemi. Og mens det er enkelt å få kjøpt Wegovy i Norge, er det svært store problemer med tilgangen på Ozempic.

Valget av medisiner bør overlates til en lege. Under en ekstern konsultasjon kan han korrigere ditt feilaktige valg. Derfor vil du i alle fall kjøpe vekttapsmiddelet som vil være så trygt og effektivt for deg som mulig.

Kilder:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9542252/
 2. https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2796491
 3. https://www.thelancet.com/pdfs/journals/eclinm/PIIS2589-5370(23)00059-7.pdf
 4. https://www.japha.org/article/S1544-3191(23)00309-6/pdf