slankepiller på resept xenical

Xenical

Få resept på nettet

Hva er Xenical: egenskaper og fordeler

Xenical er en kapsel for vekttap. Orlistat er den eneste aktive komponenten i medisinen. Det blokkerer kroppens opptak av fett som kommer fra maten. Det bryter ikke ned gamle fettlagre.

Xenical produseres av Roche. Generiske former fra andre produsenter (orlistat 120 mg) er også tilgjengelig på markedet. Denne medisinen er godkjent for bruk i USA, EU og Norge. Det selges på resept.

Virkningsmekanisme

Den aktive komponenten av stoffet (orlistat) påvirker prosessen med fordøyelse av fett som kommer inn i kroppen med mat. Det inaktiverer lipaser i bukspyttkjertelen og magesekken. Dette forhindrer fordøyelsen av fett og fremkaller et energiunderskudd. Mangelen på energi kompenseres da av gamle fettlagre. Overflødig fett (opptil 70 %) forlater kroppen med avføringen [1].

Fordeler

EgenskaperBeskrivelse
DoseringsformDen orale administrasjonsmåten er den enkleste og mest kjente
EffektivitetMye mer effektiv enn en vanlig diett. Lar deg gå ned mer enn 5 % i vekt [2]
Effekt på figurenTillater en betydelig reduksjon i midjeomkrets
Erfaringer (pasientenes meninger)Pasienter rapporterer om positive erfaringer med medisinen. Legemidlet har en høy vurdering. Det finnes også negative vurderinger
TilgjengelighetIngen forsyningsproblemer. Selges på resept
VirkningshastighetMerkbar effekt i løpet av 24-48 timer
Kosthold og aktiv livsstilKreves for å oppnå ønsket resultat
Andre egenskaperKan normalisere blodsukkernivået. Kan senke kolesterolnivået [3]

Dosering. Hvordan du skal ta det

Xenical er kun tilgjengelig i en dose på 120 mg. Standardskjemaet for inntak gir ingen overgangsperioder og endres ikke gjennom hele behandlingen. Pasienten bør ta 3 kapsler per dag. Inntak av kapsler er forbundet med hovedmåltidet. Legemidlet bør tas før, under eller umiddelbart etter et måltid. Hvis pasienten av en eller annen grunn hopper over et måltid, bør inntaket av Xenical også hoppes over.

Regler for inntak av Xenical

Maksimal dosering350 mg per dag (3 kapsler)
ErnæringFullverdig kalorifattig diett 3 ganger om dagen
Fettholdig matIngen fet mat. Moderat mengde fett i kostholdet (30% av kaloriene)
VitaminerDet er nødvendig å konsultere lege og velge passende vitaminkomplekser
Utelatelse av doseDet er kun tillatt å hoppe over et måltid dersom man hopper over et måltid. Ikke-systematisk inntak reduserer effekten av behandlingen
Varighet av behandlingenOpptil 12 måneder (omtrent). Hvis pasienten ikke har gått ned 5 % av vekten etter 12 uker, avsluttes behandlingen før tiden

Pris

Xenical er en av de rimeligste reseptbelagte medisinene for vekttap. Kostnadene ved fedmebehandling kan kompenseres. Du må konsultere legen din for å få vite detaljene.

Studier har bekreftet den høye kostnadseffektiviteten av behandling med orlistat kapsler. De årlige behandlingskostnadene er betydelig lavere enn kostnadene ved å behandle konsekvensene av fedme [4].

Prisen på Xenical i Norge kan være noe høyere enn i våre naboland Sverige og Danmark. Sjekk med legen din om resepten din er gyldig i disse landene. Husk at internasjonal levering av reseptbelagte legemidler ikke er mulig, så det er best å bruke pålitelige lokale online plattformer.

Generiske legemidler fra andre produsenter kan være litt billigere enn Xenical. Orlistat-kapsler produseres ikke bare av Roche, men også av Teva og noen andre mindre kjente selskaper. I jakten på besparelser er det viktig å ikke gjøre en feil og kjøpe kapsler med 60 mg orlistat. Disse kapslene er billigere, men styrken er lavere i forhold til doseringen.

Hva du trenger å vite før du kjøper Xenical

Før du kjøper Xenical (online eller fra et vanlig apotek), må du vite noen viktige punkter om denne medisinen. Du bør være klar over indikasjonene for bruk, kontraindikasjoner og bivirkninger. Ellers kan det hende at legen din nekter å gi deg resept, eller at dine oppblåste forventninger vil føre til en negativ opplevelse med Xenical.

Indikasjoner

Xenical er kun egnet for vekttap for slike pasienter:

 1. Med en BMI over 30 (overvektige).
 2. Med en BMI mellom 28 og 30 (overvekt) i kombinasjon med vektrelaterte sykdommer.

Hvis du er overvektig, men BMI er under 28, er Xenical ikke egnet for deg. Hvis du ikke er overvektig, men ønsker å bli slankere til sommeren eller en idrettskonkurranse, er det ikke orlistat du trenger.

I Norge er Xenical kun godkjent for voksne (18 år og eldre). I USA er legemidlet godkjent for behandling av fedme hos ungdom. Europeiske myndigheter mener at det ikke foreligger tilstrekkelige data om sikkerheten hos barn til å utvide indikasjonene for legemidlet.

Kontraindikasjoner

Xenical er fullstendig kontraindisert hos pasienter med forstyrrelser i fordøyelsen i tynntarmen (kronisk malabsorpsjonssyndrom). Det kan ikke tas i tilfelle kolestase. Ammende mødre kan ikke ta dette legemidlet, da administrasjonen kan forårsake skade på babyen.

Spesiell forsiktighet under behandlingen bør observeres hos pasienter

 • som lider av nyresvikt;
 • som lider av diabetes type 2;
 • som tar orale antikoagulantia;
 • som tar antiepileptika.

Ved legekonsultasjonen må du fortelle legen om alle medisinske tilstander og eventuelle medisiner du tar, enten de er nevnt i bruksanvisningen eller ikke.

Xenical bør ikke kombineres med alkohol. De påvirker ikke hverandre, men samtidig bruk kan øke bivirkningene og redusere effekten av behandlingen.

Bivirkninger

Mens du tar medisinen, kan pasienter oppleve disse uønskede reaksjonene:

 • hodepine
 • magesmerter/ubehag;
 • flytende avføring;
 • økt avføring.

Det kan være andre mindre vanlige bivirkninger. Du finner informasjon om disse i den offisielle bruksanvisningen.

Å følge kostholdet ditt og ta medisinen kan redusere alvorlighetsgraden av gastrointestinale bivirkninger.

Kan jeg kjøpe Xenical uten resept i Norge?

Du kan kjøpe Xenical i Norge på grunnlag av en vanlig resept eller på grunnlag av en digital resept fra en online konsultasjon. Det finnes ingen måter å kjøpe uten resept. Dette gjelder også generiske former fra andre produsenter. Behovet for resept påvirkes av doseringen, ikke av legemidlets merke. Alli (orlistat 60 mg) selges uten resept, men er mindre effektivt enn 120 mg orlistat.

Det er enkelt å få resept på nettet. Denne enkelheten bør imidlertid ikke villede deg. Dette er ikke å kjøpe et reseptfritt legemiddel, men en rimeligere form for å få en legekonsultasjon for påfølgende kjøp av vekttapskapsler.

Når du søker etter fedmemedisiner på nettet, vil du sannsynligvis komme over nettsteder som tilbyr deg å kjøpe Xenical uten resept. Dette er 100% garantert svindlere som ønsker å utnytte din godtroenhet. Med alle de strenge norske reglene for kjøp av legemidler, er det slett ikke vanskelig å bestille reseptbelagte legemidler fra en lovlig og trygg nettplattform.

Legene mener at orlistat i 120 mg-dosen er trygt nok til å selges uten resept. I fremtiden kan det komme endringer i reglene for salg av dette legemidlet, men utsiktene for en slik innovasjon i Europa er svært små. Det norske regelverket er preget av strenghet.

Hvordan kjøpe Xenical på nett?

For å kjøpe vektreduksjonskapsler på nettet, er alt du trenger å gjøre å besøke nettstedet til en legitim medisinsk plattform. Ovenfor kan du finne en rask lenke som fører til en slik plattform. Der kan du få mer informasjon om medisinen (ikke bare om Xenical, men også om andre medisiner). Du kan finne ut prisen på medisinen og kostnaden for å få resept på nettet. Den viktigste funksjonen som er tilgjengelig for brukere av denne medisinske plattformen er imidlertid muligheten til å få fjernkonsultasjon og digital resept. Dette åpner muligheten for pasienter til å bestille eller kjøpe et reseptbelagt legemiddel.

For å få resept på Xenical må du fylle ut et medisinsk spørreskjema. Dette er et online spørreskjema som gjør det mulig for legen å forsikre seg om at du har en indikasjon for behandlingen og ingen kontraindikasjoner som kan forstyrre behandlingen. Dette er vanligvis nok til at legen utsteder resept og pasienten kan gå videre til neste trinn – å kjøpe medisinen. Hvis du har den grunnleggende informasjonen om medisinen, vil du ikke ha noen problemer med å fylle ut spørreskjemaet. Når skjemaet er sendt, kan du forvente å motta resepten din innen 1 time (den nøyaktige tiden avhenger av det valgte legemidlet, skjemaets integritet, klokkeslett og ukedag).

Siden behandling med orlistat innebærer å ta medisinen over en lengre periode, gjør kjøp på nettet det lettere å få en ny resept (fornyelse). Du vil kunne kjøpe flere pakker med bare noen få klikk.

Ved å kjøpe på nettet kan du unngå bryet med å få resept og kjøpe medisinen til en rimelig pris. Du kan finne mer detaljerte instruksjoner om hvordan du kjøper og leverer medisinen din på nettstedet til den elektroniske plattformen.

Alternativer

Du kan kjøpe online ikke bare Xenical, men også andre vekttap medisiner. Å bestille på en online plattform gir deg muligheten til å velge et effektivt alternativ i tilfelle Xenical av en eller annen grunn ikke passer deg. Under en ekstern konsultasjon vil legen komme med de nødvendige anbefalingene, og du vil definitivt kjøpe det som passer deg best.

Orlistat har ingen direkte alternativer (medisiner med samme egenskaper og virkningsmekanisme). Legen kan imidlertid gi resept på andre effektive medisiner som Wegovy, Saxenda, Mysimba.

Wegovy og Saxenda er legemidler fra klassen GLP-1-reseptoragonister. Dette er injeksjoner som hjelper deg med å gå ned ca. 15 % av vekten. Xenical gir kanskje ikke pasientene de samme resultatene, men bivirkningene kan være mer alvorlige. Ikke alle pasienter er villige til å ta injeksjoner hvis de har muligheten til å ta en oral medisin. Medisiner i denne klassen er betydelig dyrere enn Xenical.

Mysimba er et medikament i tablettform som påvirker sentralnervesystemet. Det undertrykker appetitten og følelsen av tilfredsstillelse fra prosessen med å konsumere mat.

Alle disse medisinene selges på resept. Det er opp til legen din å velge et alternativ. Dine individuelle preferanser samsvarer ikke alltid med legens avgjørelse.

Det finnes også kosttilskudd for vekttap. De kan kjøpes uten resept. Vi anbefaler imidlertid ikke å betrakte dem som et reelt alternativ til medisiner mot fedme.

Kilder:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3125014/
 2. https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1757-899X/301/1/012063/pdf
 3. https://endocrinolrespract.org/Content/files/sayilar/98/11-2-0_54-58.pdf
 4. https://core.ac.uk/download/pdf/82424022.pdf