Kjøp Mysimba

Mysimba

Få resept på nettet

Hva er Mysimba?

Mysimba er en daglig slankepille. De er godkjent for bruk i Norge (og mange andre land). Dette legemidlet produseres av selskapet Orexigen. Et par aktive komponenter, naltrekson og bupropion, er ansvarlige for vekttapseffekten. Disse stoffene finnes i mange legemidler, men i kombinasjon brukes de kun i Mysimba. Generiske former fra andre produsenter er fortsatt ikke tilgjengelige. 

Virkningsmekanisme

Mysimba er et vekttapsmedisin som påvirker sentralnervesystemet og undertrykker appetitten. Dette gjør det forskjellig fra et annet oralt slankemiddel, Xenical, som ikke demper appetitten, men hindrer opptaket av fett etter et måltid.

Naltrekson og bupropion har vist seg å ha en synergistisk effekt, men den nøyaktige mekanismen for appetittdemping er fortsatt gjenstand for forskning. Det ser ut til at kombinasjonen av disse stoffene reduserer følelsen av tilfredshet med mat og dermed endrer pasientens spisevaner og avhengighet.

Erfaringer (resultater)

Mysimba har vært brukt som behandling for fedme siden 2015. Pasientene gir positive tilbakemeldinger om effekten, noe som fremgår av forum og kommentarer på medisinske nettsteder. Medisinen har en høy vurdering. Før den aktive bruken av GLP-1-reseptoragonistinjeksjoner var Mysimba en av de mest effektive medisinene for vekttap.

Studier bekrefter at pasienter etter 56 ukers behandling kan gå ned opptil 10 % av vekten. Dette resultatet er bare mulig med diett og en aktiv livsstil. 87 % av pasientene som deltok i studiene, fullførte behandlingen (gikk ned mer enn 5 % i vekt).

Pris

Mysimba slankepiller er relativt rimelige. Vektreduksjonsinjeksjonene koster betydelig mer. Hvis du skal bestille pillene på nettet, bør du også vurdere kostnaden for en digital resept. Prisen bør ikke påvirke ditt valg av medisinering eller etterlevelse av medisinen.

Refusjon

Du kan diskutere med legen din om muligheten for å få refundert kostnadene ved kjøp av Mysimba. Kronisk vektkontroll og fedmebehandling er ikke alltid grunnlag for full refusjon. Vanligvis avhenger refusjonsberettigelsen av pasientens BMI. Hvis du har en BMI under 35, må du sannsynligvis betale hele behandlingskostnaden selv. En digital resept basert på fjernrådgivning påvirker ikke retten til refusjon.

Pris på resept

Du kan ikke kjøpe en resept. En resept har ingen pris. Når du bestiller på nettet, må du betale legen som skriver ut resepten. Det at du får en fjernkonsultasjon, reduserer ikke legens ansvar og faglige innsats. Du finner prisen for denne tjenesten på nettstedet til den medisinske plattformen.

Pris i Norge vs pris i andre land

I Norge kan Mysimba koste litt mer enn i våre naboland Sverige, Danmark og Finland. Dette bør tas med forståelse. Prisen på legemidlet avhenger direkte av prisnivået i landet og inntektsnivået til befolkningen. Prisforskjellen er uansett ikke kritisk og ikke av en slik art at den kan hindre pasienten i å få tilgang til behandling.

Dosering og administrasjonsregler

Metode for innleggelseDrikk tablettene med vann. Må ikke tygges eller knuses.
Tidspunkt for inntakI forbindelse med måltider morgen og kveld.*
Hyppighet av inntakHver dag.
Dosering2 tabletter om morgenen og 2 tabletter om kvelden.*
Behandlingens varighetCa. 56 uker. Etter 16 uker bør resultatet av behandlingen evalueres, og det bør avgjøres om behandlingen skal fortsette eller avsluttes.
Administrering til barn og ungdomIkke godkjent for bruk hos pasienter under 18 år.
Utelatelse av doseUteblitt dose kan påvirke effekten av behandlingen og kroppens respons på legemidlet. Det er ikke nødvendig å ta igjen en glemt dose – ta neste tablett i henhold til tidsplanen.
Interaksjon med alkoholDet er helsefarlig å ta Mysimba og alkohol samtidig. Det kan føre til kramper, psykiske lidelser eller overfølsomhet for alkohol.

*Tabellen viser data for vedlikeholdsdose. Det kreves en overgangsperiode for å gå over til en vedlikeholdsdose: ▶️ 1 tablett om morgenen ➡️ 1 tablett om morgenen og 1 tablett om kvelden ➡️ 2 tabletter om morgenen og 1 tablett om kvelden ➡️ vedlikeholdsdose. I overgangsperioden bør dosen økes hver uke (7 dager).

Hva du trenger å vite før du kjøper Mysimba

Når du går til legen din for å få resept for å kjøpe Mysimba, bør du vite det:

  1. Å ta pillene erstatter ikke kosthold og trening, men utfyller dem og øker effektiviteten.
  2. Medisinen er kun indisert for pasienter med en BMI over 30 eller med en BMI på 27-30 i nærvær av sykdommer forbundet med overvekt.
  3. Medisinen er ikke ment for rask vektreduksjon, men krever et fullstendig behandlingsforløp.
  4. Mysimba kan ha bivirkninger som hodepine, kvalme, forstoppelse, oppkast, angst, søvnløshet og noen andre.
  5. Mysimba bør ikke tas av pasienter med alvorlig nedsatt nyre- eller leverfunksjon, svulst i sentralnervesystemet, krampesykdom, opioidavhengighet og enkelte andre pasientkategorier.
  6. Pasienter med lett nedsatt lever- og nyrefunksjon krever dosejustering (1 tablett om morgenen og 1 tablett om kvelden).
  7. Spesiell forsiktighet bør utvises hos pasienter med økt risiko for krampeanfall (etter hodeskader, alkoholmisbruk, bruk av nevroleptika).

Det anbefales å studere instruksjonene før du kjøper. Å kjøpe på en online plattform er raskt og trygt, men det er bedre å ikke kaste bort tid på en uegnet medisin og umiddelbart bestille den som passer deg.

Kjøp Mysimba online

For å kjøpe reseptbelagte legemidler på nettet må du bruke spesialiserte helseplattformer. Vanlige nettapotek og nettbutikker som selger helseprodukter kan selge reseptfrie legemidler og kosttilskudd, men ikke legemidler som Mysimba.

Prosessen med å kjøpe på nettet består i å få en ekstern legekonsultasjon. Dette er nødvendig for å få en e-resept. Dette er en praktisk måte å få tjenester fra en lege hjemmefra. Det viktigste trinnet i den eksterne konsultasjonen er å fylle ut et nettbasert spørreskjema. På denne måten danner du din medisinske historie for legen og lar ham vurdere indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk av Mysimba. Dette tar svært kort tid. Pasienter mottar vanligvis en bekreftelse på e-resept innen 1-2 timer. Med tanke på at du kan få en ekstern konsultasjon når som helst og uten avtale, er dette en av de raskeste måtene å få medisinske tjenester på.

Kan jeg kjøpe Mysimba uten resept?

Nei, du kan ikke gjøre dette. Selv om du har funnet et nettsted der det kan gjøres, er det bare en svindel for godtroende pasienter. Reglene for narkotikahandel i Norge er veldig strenge, og brudd på dem kan ha mange negative konsekvenser. Å kjøpe uten resept skaper mange uberettigede helse- og til og med livsrisikoer.

Blå resept for å kjøpe Mysimba

Blå resept er det uoffisielle navnet på en resept som gir deg mulighet til å få refusjon for behandlingskostnadene. Dette navnet skyldes utelukkende fargen på skjemaet som legene brukte til å fylle ut dette dokumentet. Den utstedes kun for behandling av kroniske lidelser. Du bør diskutere med legen din om hvilken type resept du vil motta som et resultat av en fjernkonsultasjon. Som du kanskje har lest ovenfor, er det ikke alle pasienter som er berettiget til refusjon (selv ikke delvis refusjon) for behandlingskostnader for fedme eller overvekt.

Levering i Norge

Du kan bare få medisinen din når apoteket har mottatt reseptinformasjonen din. Det er ikke noe problem å transportere legemidler innenlands, men det er forbudt å levere til utlandet.

Kan jeg bestille levering fra Sverige?

Norge tillater ikke levering av legemidler fra Sverige eller andre land. Dette er for å forhindre misbruk fra selgere og pasienter.

Du kan bestille Mysimba i Sverige fra den samme (eller en lignende) nettplattform. Du vil imidlertid bare kunne få medisinen i Sverige. Dette gjelder også for andre land i Europa.

Alternativer

Det finnes ulike slankemidler som er godkjent for bruk i Norge. Du kan kjøpe dem på en online plattform eller bare gjøre deg kjent med deres egenskaper og nåværende pris. Behovet for å kjøpe et alternativ kan skyldes individuell intoleranse mot Mysimba eller tilstedeværelsen av kontraindikasjoner. Beslutningen om hvilket legemiddel du skal kjøpe i stedet for Mysimba bør tas av en lege.

Saxenda og Wegovy er populære blant norske pasienter. Noen lar seg imidlertid skremme av doseringsformen. De er injeksjoner, ikke tabletter. Blant de orale medisinene mot overvekt er Xenical ofte av interesse for pasientene. Denne medisinen virker imidlertid ganske annerledes enn Mysimba (den undertrykker ikke appetitten, men hindrer fettopptak).

Alle disse stoffene har forskjellige bivirkninger og kontraindikasjoner. De har forskjellige priser (inkludert de forskjellige kostnadene for en ekstern konsultasjon). De er ikke utskiftbare. De lar deg nå maksimalt antall pasienter og skape et valg, avhengig av helsetilstanden din.

Saxenda vs Mysimba

Pasientene må ofte velge mellom disse legemidlene. Vanskeligheten med å velge skyldes at begge disse legemidlene demper appetitten og koster omtrent det samme. Det er imidlertid en forskjell mellom dem.

SaxendaMysimba
Doseringsforminjeksjonertabletter
Virkestoffliraglutidnaltrekson og bupropion.
Administrasjonshyppighetén gang daglig2 ganger daglig
Resultatca. 10 % av vektenopptil 6-10 % av kroppsvekten

Saxenda har nylig blitt erstattet av Wegovy. Det er bedre enn både Saxenda og Mysimba når det gjelder effektivitet. Det bør tas én gang i uken. Det koster imidlertid betydelig mer.

Hva skal jeg velge?

I Norge er det ingen problemer med tilgjengeligheten av slankemedisiner, så du har alltid handlingsrom. Det er veldig praktisk å bruke en nettbasert plattform hvis du ennå ikke vet hvilken medisin du trenger. Du er ikke lege og kjenner kanskje ikke alle egenskapene til medisinen. I en fjernkonsultasjon vil legen derfor raskt kunne velge riktig medisin som passer til dine komorbiditeter eller samtidig behandling. Du vil på forhånd kunne vite om du får refusjon, hvor mye behandlingen vil koste og hvilke fordeler og ulemper et bestemt legemiddel har.

Kilder:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7098870/
  2. https://www.cfp.ca/content/69/9/627
  3. https://diabetesonthenet.com/wp-content/uploads/pdf/dotn72398467d3c75244bfbc090b4ce0a0fb.pdf